z kulinarnego sfrustrowania Daniela B. powstają czasem ciekawe utwory....
Blog > Komentarze do wpisu

Sos balsamico

Szybki przepis na sos do wielu sałatek. Parę razy będę go wykorzystywał a więc zawczasu podaje recepturę.

-         Ocet balsamico - 4 łyżki stołowe

-         Miód wielokwiatowy albo spadziowy  - 8 łyżeczek

-         Oliwa z oliwek  - 300 mililitrów

Miód z octem mieszamy i cieniutkim strumieniem dolewamy oliwę cały czas intensywnie mieszając. Wyjdzie wam zawiesisty  pyszny sos sałatkowy. Smacznego.

wtorek, 07 sierpnia 2007, zabadan

Zobacz podobne

  • Sos holenderski z limonką i szafranem

    - 4 żółtka - 150 gram masła - sok z 1 limonki - szczypta szafranu - 1/3 łyżeczki kurkumy (dla koloru) - sól - pieprz biały Żółtka wymieszać z sokiem z limonki,

  • Puree z zielonego groszku i mięty

    Dobry dodatek do ryb i mięs na słodko: - 400 g mrożonego groszku - 150 g obranych ziemniaków (150 g = 5 niewielkich sztuk) - 2 łyżeczki suszonej mięty - 2 czuba

  • Surówka z marchwi i jabłek

    Syn poprosił - ja zrobiłem. Nie powiem: kojarzy mi się ona z stołówką szkolną z lat dziecinnych. Tak więc moja wersja owego dodatku do dań: - Marchewka 4 sztuki

Komentarze
Gość: ds, *.opera-mini.net
2012/12/05 17:17:52
300 mililitrów? Ponad szklanke oliwy?