z kulinarnego sfrustrowania Daniela B. powstają czasem ciekawe utwory....
Blog > Komentarze do wpisu

Naleśniki z wędzonym łososiem i serkiem

-         Łosoś wędzony 200 gram

-         Serek śmietankowy naturalny 500 gram

-         Cytryna 1 sztuka

-         Szczypior 2 pęczki

-         Koperek 1 pęczek

-         Śmietana 200 mililitrów

-         Sól

-         Pieprz

 

Masa na farsz do naleśników:

 

1 pęczek szczypioru i koper siekamy drobno. Cytrynę obieramy ze skórki którą drobno kroimy. A z połówki cytryny wyciskamy sok. Łososia kroimy w średniej wielkości kostkę. Wszystkie te składniki mieszamy ze sobą i doprawiamy. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny żeby smaki się przegryzły.

Śmietanę mieszamy z sokiem z drugiej połówki cytryny i posiekanym drugim pęczkiem szczypioru. Doprawiamy.

 

Przepis na naleśniki TU. Do naleśników wykładamy farsz zawijamy. Można podawać na ciepło jaki i na zimno.

Przed podaniem polewamy doprawioną śmietaną i dekorujemy kawałkiem łososia. Smacznego.

sobota, 29 listopada 2008, zabadan

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: pyra, *.adsl.inetia.pl
2008/12/13 19:09:04
nooo
były bardzo dobre
polecam :)
-
Gość: cyganka, *.chello.pl
2009/07/07 13:05:34
etykieta wege nie pasuje do łososia, proszę pana.