z kulinarnego sfrustrowania Daniela B. powstają czasem ciekawe utwory....
Blog > Komentarze do wpisu

Puree z zielonego groszku i mięty

Dobry dodatek do ryb i mięs na słodko:

- 400 g mrożonego groszku

- 150 g obranych ziemniaków (150 g = 5 niewielkich sztuk) 

- 2 łyżeczki suszonej mięty

- 2 czubate łyżeczki masła

- 2 łyżeczki gęstej śmietany

- 1 łyżeczka cukru

- 1 łyżeczka soli

- pieprz 

Ziemniaki ugotować z łyżeczką soli i łyżeczką cukru, pod koniec gotowania dołożyć miętę i groszek.  

Po ugotowaniu warzywa odcedzić i odparować, dodać śmietanę i masło, zmiksować na jednolitą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 

Gotowe!

 

sobota, 14 stycznia 2012, zabadan
Tagi: wege puree

Polecane wpisy