z kulinarnego sfrustrowania Daniela B. powstają czasem ciekawe utwory....
Blog > Komentarze do wpisu

Puree z zielonego groszku i mięty

Dobry dodatek do ryb i mięs na słodko:

- 400 g mrożonego groszku

- 150 g obranych ziemniaków (150 g = 5 niewielkich sztuk) 

- 2 łyżeczki suszonej mięty

- 2 czubate łyżeczki masła

- 2 łyżeczki gęstej śmietany

- 1 łyżeczka cukru

- 1 łyżeczka soli

- pieprz 

Ziemniaki ugotować z łyżeczką soli i łyżeczką cukru, pod koniec gotowania dołożyć miętę i groszek.  

Po ugotowaniu warzywa odcedzić i odparować, dodać śmietanę i masło, zmiksować na jednolitą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 

Gotowe!

 

sobota, 14 stycznia 2012, zabadan
Tagi: wege puree

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: Pogoda, 178.162.208.*
2018/06/27 15:53:54
Sat24, Sat 24
Pogoda, Prognoza pogody
USA National Forecast
Weather Forecast
Wetter, Wettervorhersage, Wetterbericht
Meteo, Previsioni Meteo Italia
Météo France
United Kingdom Weather
Clima de Espana
Väder
Australia Weather

Test prędkości internetu
Speedtest, Speed Test
DSL Geschwindigkeit testen
Test di velocit Internet
Test de velocidad
Test de vitesse Internet