z kulinarnego sfrustrowania Daniela B. powstają czasem ciekawe utwory....
Blog > Komentarze do wpisu

Łosoś na puree groszkowym z glazurowanym fenkułem

Czas najwyższy skończyć przepis splatając wszystkie wątki z ostatnich wpisów.

Ta cześć będzie najmniej skomplikowana.

Łososia wyluzowanego  i pokrojonego  w 3 cm paski  obsypujemy pieprzem i solą.

Obsmażamy go 3- 5 minut z 2 stron na maśle i oliwie (masło da wam w smażeniu bardzo fajny orzechowy posmak).

Potem jak na zdjęciu wykładamy puree groszkowe.  Robimy w nim dołek łyżką i dodajemy glazurowane fenkuły.

Na wierzch kładziemy łososia i sos holenderski.

Dekorujemy.

Smacznego.

- Łosoś wyluzowany 600 -800 gram

- Masło 1 łyżka

- Oliwa z oliwek 2 łyżki 

- Sól

- Pieprz 




sobota, 25 lutego 2012, zabadan
Tagi: ryby łosoś

Polecane wpisy

Komentarze
2012/02/29 17:42:35
jak wyrzuce z talerza fenkul to bedzie pyszota :)
-
Gość: ania_m66, *.unity-media.net
2014/01/09 20:50:03
graMOW czlowieku. Nie gram! Kup sobie jakis podrecznik gramatyki jez. polskiego.
I nie ma innej oliwy niz "z oliwek". Oliwa z oliwek to maslo maslane.
-
Gość: Pogoda, 178.162.208.*
2018/06/27 15:53:29
Sat24, Sat 24
Pogoda, Prognoza pogody
USA National Forecast
Weather Forecast
Wetter, Wettervorhersage, Wetterbericht
Meteo, Previsioni Meteo Italia
Météo France
United Kingdom Weather
Clima de Espana
Väder
Australia Weather

Test prędkości internetu
Speedtest, Speed Test
DSL Geschwindigkeit testen
Test di velocit Internet
Test de velocidad
Test de vitesse Internet