z kulinarnego sfrustrowania Daniela B. powstają czasem ciekawe utwory....
Blog > Komentarze do wpisu

Cheese Biskits - bezgraniczne oddanie dla sera

Rzadko mi coś działa na wyobraźnię tak, że zakładam fartuch, zakasuję rękawy i zabieram się za pichcenie.

Ale jako osoba od lat uzależniona od żółtego sera, po przeczytaniu przepisu Marzek na Cheese Biskits musiałam, po prostu musiałam go wypróbować.

Przepis podstawowy i wykonanie wg wpisu Marzek. Ja posłużyłam się mieszaniną dwóch serów - dziugasa, który jest nieco tańszą wersją parmezanu, który nadał bułeczkom nieco ostrzejszy smak oraz pizzarelli, która fajnie się ciągnie.

Piekłam w temperaturze 175C przez 20 minut.

Pierwszej porcji ewidentnie brakowało pary, więc do drugiej do ciasta dodałam łyżeczkę bardzo ostrej papryki.

I to było to! Odlecieliśmy.

Polecam wszystkim seroholikom!

sobota, 03 marca 2012, gofer73
Tagi: ser

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: Pogoda, 178.162.208.*
2018/06/27 15:53:23
Sat24, Sat 24
Pogoda, Prognoza pogody
USA National Forecast
Weather Forecast
Wetter, Wettervorhersage, Wetterbericht
Meteo, Previsioni Meteo Italia
Météo France
United Kingdom Weather
Clima de Espana
Väder
Australia Weather

Test prędkości internetu
Speedtest, Speed Test
DSL Geschwindigkeit testen
Test di velocit Internet
Test de velocidad
Test de vitesse Internet